Katupojasta auttajaksi

”Päädyin kadulle, kun äitini menehtyi ollessani 7-vuotias. On harvinaista, että katulapsi pääsee myöhemmin kertomaan kokemuksistaan. Useimmat kuolevat kadulla nuorena. Yöt ovat vaarallisia.

Masennuin kun tajusin, että äitini on poissa. Aloin ajatella, että häviän elämässä. Eräänä päivänä näin, kun väkijoukko pahoinpiteli ystäväni. Masennuin entisestään. Aloin polttaa marihuanaa, josta siirryin heroiiniin. Olin pahasti koukussa.

Pääsin katulapsikeskukselle. Lopulta tahdonvoima päästä huumeista irti tuli Jumalalta. Muutoksen pitää lähteä itsestä, sen jälkeen muu seuraa perässä. Sain terapiaa, enkä lopettanut huumeiden käyttöä yhdessä yössä. Se oli prosessi.

Kun pastorini tajusi, että olen motivoitunut ja päässyt kuiville, pääsin kouluun. Nyt käyn yläkoulua. Jatkoin siitä, mihin jäin aikoinaan. Minulle sanottiin, että en ole liian vanha menemään takaisin kouluun. Luojan kiitos!

Haluaisin olla hyvä esimerkki. Haluaisin saada koulutusta, jotta pystyisin auttamaan maahan painettuja ihmisiä.

Ajattelen ihmisiä veljinäni ja siskoinani. Kadulla eläminen on opetus. Siellä tapaat muita lapsia, jotka saattavat olla kaukaa kotoisin. Opit sen, että ne ihmiset kenen kanssa olet, ovat perhettäsi.

Täällä katulapsikeskuksella Jumala suojelee meitä, ja meillä on kunnollisia lapsia. Siitä tulee ylpeä olo. Se antaa minulle motivaatiota jatkaa. Seisoisin näiden ihmisten rinnalla kaikissa tilanteissa.

Haluaisin suomalaisten tietävän, että maailmassa on aina joku kaltaiseni, joka tarvitsee apua. Eikä apua tarvita vain rahan muodossa, vaan rukousten muodossa. Kun rukoilet niiden puolesta, jotka ovat vankilassa tai sairaalassa, niin Jumala muistaa heitä. On ihmisiä, joilla on vaikea elämä, mutta se voi muuttua. Olen esimerkki siitä ja uskon, että se on mahdollista.

Uskon myös voivani muuttaa monen muun ihmisen elämän.

Uskon myös voivani muuttaa monen muun ihmisen elämän. Monet tarvitsevat sitä apua, mitä minä itse olen saanut.”

Michael, 23, Kenia

Entinen katulapsi, nykyinen katulapsikeskuksen vapaaehtoistyöntekijä

 

Sinun tuellasi voimme auttaa

Ammattikoulutus vuodeksi

Kouluruokailut vuodeksi

Koulureppu lapselle