”En halua takaisin kadulle”

Yhdeksänvuotiaaksi Purity on kokenut jo liian paljon. Hän on asunut kadulla Kenian Nairobin suurimmassa slummissa. Nukkunut yönsä torin kojujen alla piilossa pahoilta ihmisiltä. Tonkinut ojanpenkkoja löytääkseen syötävää.
–Löysimme ruokaa roska-astioista ja kerjäämällä ihmisiltä, Purity muistelee.
Nelilapsisen perheen elämä on ollut haastavaa köyhyyden vuoksi. He joutuivat asumaan kadulle, kun heidän kotinsa poltettiin. Elämä oli karua ja vaarallista.
–Kadulla isääni huijattiin ja sen takia hänet tapettiin. Se oli ikävä asia, joka minulle tapahtui, Purity kertoo.

Lopulta poliisi puuttui tilanteeseen ja vei lapset lastenkotiin. Siellä Fidan tukeman katulapsikeskuksen työntekijät saivat yhteyden heihin. Nyt Purity asuu äitinsä ja sisarustensa kanssa pienessä yhden huoneen hökkelissä. Se on turvallinen koti verrattuna katuelämään.

Onnellinen koulussa

Fida ja Kenian Full Gospel -kirkko tukevat Nairobin suurimman slummin perheitä ja kadulle joutuneita lapsia Maisha Poa -katulapsikeskuksen kautta. Purityn äiti saa hankkeesta tukea vuokranmaksuun ja lasten koulutukseen.

–Minun unelmani on olla lääkäri. Tänä päivänä olen koulussa. Sain oman koulupuvun, Purity kehaisee.

– Joudumme joskus nukkumaan nälkäisinä. Kun olen koulussa, tunnen itseni onnelliseksi. Minulla on siellä kavereita ja pelaan pelejä, Purity kertoo.

–En halua koskaan mennä takaisin kadulle. Elämä siellä oli huonoa.

Sinun tuellasi voimme auttaa:

Ammattikoulutus vuodeksi

Kouluruokailut vuodeksi

Koulureppu lapselle